Recept – Oesterzwammen met groenten en aardappels uit de oven

Home » Recept – Oesterzwammen met groenten en aardappels uit de oven

Oesterzwammen zijn veelzijdig en kunnen ook goed in de oven bereid worden. Als je ze combineert met andere groenten, aardappels en wat kaas, heb je een complete maaltijd. 

Ingrediënten

  • Aardappels
  • Groenten (wortels, sperziebonen, bietjes, pastinaak)
  • Ui of sjalot
  • Knoflook (paar tenen)
  • Oesterzwammen
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout
  • Optioneel: feta of geraspte kaas

Kookinstructies

  1. Snijd de aardappelen klein, pel je ui of sjalot, pel je knoflook en meng met olijfolie, peper en zout. Een grote ui kan in kwarten, sjalotten kan je heel laten.
  2. Spreid de aardappels, ui / sjalot en knoflook uit op een bakblik met bakpapier, en zet in de oven. Zet de oven op 180*C (voorverwarmen hoeft niet).
  3. Maak ondertussen de overige groente schoon. Wortelen en pastinaak kun je in de lengte halveren, sperziebonen even schoonmaken, bieten in kleine stukjes. 
  4. Hussel de groente om met een beetje olijfolie, zodat ze met een mooi laagje bedekt zijn. 
  5. Voeg na ongeveer 10 minuten de groenten toe aan de bakplaat en bak verder op 180*C.
  6. Maak de oesterzwammen schoon. Trek dikke stelen in de lengte uit elkaar, gewone stelen kun je heel laten. Meng met olijfolie. 
  7. Haal na 10 minuten de bakplaat uit de oven, hussel de groenten en de aardappels en voeg de oesterzwammen toe.
  8. Bak nog ca. 20 minuten op 180*C.
  9. Voeg (als je dat wil) 10 minuten voor het einde nog blokjes feta toe op het bakblik, of strooi geraspte kaas er overheen. 

Eet smakelijk!

Dit recept is ideaal om mee te variëren. Bijna alle groenten kan wel in de oven bereid worden, dus je kunt er de restjes van de week in kwijt. Houd bijvoorbeeld bij courgette of aubergine in de gaten of er niet teveel vocht op de bakplaat ontstaat, dan worden je aardappels en oesterzwammen niet knapperig. Groente die veel vocht verliest kun je dan beter in een losse ovenschaal bakken, of maar in hele kleine aantallen. Heb je een lekkere variatie bedacht? Deel een foto en jouw recept met ons via mail of social media.

Meer recepten met oesterzwammen?

Voorbereidingstijd ±10 min
Bereidingstijd ±30 min

Oesterzwammen zijn veelzijdig en kunnen ook goed in de oven bereid worden. Als je ze combineert met andere groenten, aardappels en wat kaas, heb je een complete maaltijd. 

Ingrediënten

  • Aardappels
  • Groenten (wortels, sperziebonen, bietjes, pastinaak)
  • Ui of sjalot
  • Knoflook (paar tenen)
  • Oesterzwammen
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout
  • Optioneel: feta of geraspte kaas

Kookinstructies

  1. Snijd de aardappelen klein, pel je ui of sjalot, pel je knoflook en meng met olijfolie, peper en zout. Een grote ui kan in kwarten, sjalotten kan je heel laten.
  2. Spreid de aardappels, ui / sjalot en knoflook uit op een bakblik met bakpapier, en zet in de oven. Zet de oven op 180*C (voorverwarmen hoeft niet).
  3. Maak ondertussen de overige groente schoon. Wortelen en pastinaak kun je in de lengte halveren, sperziebonen even schoonmaken, bieten in kleine stukjes. 
  4. Hussel de groente om met een beetje olijfolie, zodat ze met een mooi laagje bedekt zijn. 
  5. Voeg na ongeveer 10 minuten de groenten toe aan de bakplaat en bak verder op 180*C.
  6. Maak de oesterzwammen schoon. Trek dikke stelen in de lengte uit elkaar, gewone stelen kun je heel laten. Meng met olijfolie. 
  7. Haal na 10 minuten de bakplaat uit de oven, hussel de groenten en de aardappels en voeg de oesterzwammen toe.
  8. Bak nog ca. 20 minuten op 180*C.
  9. Voeg (als je dat wil) 10 minuten voor het einde nog blokjes feta toe op het bakblik, of strooi geraspte kaas er overheen. 

Eet smakelijk!

Dit recept is ideaal om mee te variëren. Bijna alle groenten kan wel in de oven bereid worden, dus je kunt er de restjes van de week in kwijt. Houd bijvoorbeeld bij courgette of aubergine in de gaten of er niet teveel vocht op de bakplaat ontstaat, dan worden je aardappels en oesterzwammen niet knapperig. Groente die veel vocht verliest kun je dan beter in een losse ovenschaal bakken, of maar in hele kleine aantallen. Heb je een lekkere variatie bedacht? Deel een foto en jouw recept met ons via mail of social media.

Meer recepten met oesterzwammen?