BBQ-spiezen

 In Actueel

Na vlees vlees en nog eens vlees, is het ook wel eens lekker om iets anders te bbq’en. Aubergine, courgette, haloumi, of…. oesterzwammen. In hun geheel gespiest, samen met stukjes ui bijvoorbeeld, of paprika.

Ingrediënten

  • Oesterzwammen (zoveel mogelijk, ze slinken nogal)
  • Olijfolie (lekker veel)
  • Citroensap
  • Peper
  • Zout
  • Gerookte paprikapoeder
  • Knoflookpoeder
  • Oregano (gedroogd)
  • Basilicum (gedroogd)
  • (rode) ui
  • Spiezen
Oesterzwamspiezen
Spiezen van oesterzwammen en rode ui

Kookinstructie

  1. Meng de oesterzwammen met een ruime hoeveel olijfolie en bovenstaande kruiden. Met citroen krijgt het een lekker zuurtje, houd je daar niet van? Dan kan je het ook vervangen door ketjap, of door niets. Experimenteer met je favoriete smaken. Bovenstaand is een basis idee wat in ieder geval in de smaak zal vallen
  2. Laat de oesterzwammen minstens een uurtje marineren. Langer kan zeker, bijvoorbeeld een dag of 24 uur. Meng ze dan wel af en toe door elkaar.
  3. Zet een uur voor je gaat spiezen de houten spiezen in een glas met water, dan verbranden ze minder op de bbq.
  4. Spies de oesterzwammen in de lengte met af en toe een paar stukjes ui.
  5. Bak de spiezen op de bbq. Keer ze halverweg een keer.

Eet smakelijk!

Recent Posts

Leave a Comment

0