De Mini Fungi Factory

Het duurzame verhaal van jouw bedrijf of organisatie vertellen


Heb jij een bedrijf of werk jij bij een bedrijf? En zou je wat meer aan duurzaamheid willen doen? Liefst op een zichtbare manier?

Wij willen graag de mini-Fungi-Factory aan je voorstellen. Met deze mobiele oesterzwammen kwekerij kweek je op locatie, wekelijks, 2 tot 3 kilo oesterzwammen. De grondstof voor deze heerlijke paddenstoelen is het koffiedik uit jouw bedrijf. Heerlijk voor de pasta funghi in je bedrijfsrestaurant, of om thuis te verwerken in een heerlijke risotto.

Sinds wij 3 jaar geleden zijn opgericht krijgen wij regelmatig de vraag of er op locatie oesterzwammen gekweekt kunnen worden op koffiedik. En tijdens de eerste lockdown hebben we deze vraag omgezet in actie. Sinds kort kunnen wij dus de mini Fungi Factory aan bieden! De kast verwerkt 15 liter koffie per week, dat is koffiedik van ongeveer 1000 kopjes koffie. Er komen zo’n 2 á 3 kilo oesterzwammen per week uit.

Wij komen de kast brengen en geven een demonstratie workshop waarin je alles leert over de kast. Je krijgt alle benodigdheden van ons. Je kan de kast aanschaffen voor 3000 euro of je huurt hem voor 100 euro per maand (minimaal 2 jaar).

Geen zin of tijd om de kast onderhouden? Er is zelfs een kast* met zwam-garantie te koop. Voor 250 euro per maand garanderen wij jou maandelijks verse paddenstoelen, gekweekt op je eigen koffiedik.

Wij helpen jou om het duurzame verhaal van je bedrijf te vertellen. In overleg met jou zetten we jouw duurzame verhaal op de kast.

*alleen in Utrecht en directe omgeving.

0