Utrechtse oesterzwam bitterballen

Lekker – vegetarisch – duurzaam


Zakelijk

Fungi Factory kweekt in Utrecht oesterzwammen op Utrechts koffiedik. Daarvan maken wij heerlijke vegetarische oesterzwam bitterballen. Een lekker en duurzaam alternatief voor gewone rundvlees bitterballen.

Heb je een restaurant, eetcafe of ben je een cateraar en wil je graag duurzame en vegetarische bitterballen op je menu hebben? Neem contact met ons op ! Wij leveren aan bedrijven in en om Utrecht.

Particulier

Ben je een particuliere consument en wil je ook genieten van onze oesterzwam bitterballen?

Je kan ze bij ons op vrijdag komen ophalen.  We hebben doosjes van 12 stuks voor 5,50 euro en dozen van 80 stuks voor 32 euro.

Je kan ze ook eerst bij ons komen proeven op onze Fungi Friday borrel.

Neem voordat je langs wilt komen even contact met ons op.

Eet smakelijk!

 

Duurzame vegetarische bitterbal
Naast het feit dat deze bitterbal erg lekker is, is hij ook 100% vegetarisch en goed voor het milieu.

Wist je dat voor de productie van een rundvlees bitterbal al snel 50 tot 90 liter meer drinkwater nodig is. Per bitterbal!

Het WNF heeft onderzocht dat er 15.500 liter water nodig is om 1 kilo rundvlees te produceren. Terwijl wij voor een kilo oesterzwammen nog geen 5 liter water nodig hebben.

Voedingswaarde
Oesterzwammen bevatten nagenoeg dezelfde voedingsstoffen als bijvoorbeeld een biefstuk, alleen geen vitamine B12 en ijzer. Maar oesterzwammen bevatten wel veel eiwitten, mineralen (o.a. kalium, fosfor, calcium, natrium en mangaan), foliumzuur en vitaminen B1, B2, B6, C en H. Daarbij zijn oesterzwammen ook nog een keer caloriearm.

0