Utrechtse oesterzwam bitterballen&kroketten

Lekker – vegetarisch – duurzaam


Zakelijk

Fungi Factory kweekt in Utrecht oesterzwammen op Utrechts koffiedik. Daarvan, en van de voetjes van biologische oesterzwammen, maken wij heerlijke vegetarische oesterzwam bitterballen en kroketten. Een lekker en duurzaam alternatief voor gewone bitterballen.

Heb je een restaurant, eetcafe of ben je een cateraar en wil je graag duurzame en vegetarische bitterballen en/of kroketten op je menu hebben? Neem contact met ons op . Wij leveren aan bedrijven in en om Utrecht.

Onze oesterzwambitterballen & oesterzwamkroketten zijn ook te verkrijgen via horeca groothandel GEPU (productnummer 46.000.70 voor de bitterballen en 46.000.88 voor de kroketten). Neem contact met hen op voor de mogelijkheden.

Particulier

Ben je een particuliere consument en wil je ook genieten van onze oesterzwam bitterballen of kroketten?

Je kan grotere hoeveelheden op afspraak diepgevroren bij ons komen ophalen.

Bitterballen: 80 stuks voor 45 Euro.

Kroketten: 30 stuks, ook 45 Euro.

Je kan ook kleinere hoeveelheden kopen (bevroren, of gebakken met een broodje) bij Bigoli, onze partner in de binnenstad.

Neem voordat je langs wilt komen even contact met ons op.

Duurzame vegetarische bitterbal
Naast het feit dat deze bitterbal erg lekker is, is hij ook 100% vegetarisch en goed voor het milieu.

Wist je dat voor de productie van een rundvlees bitterbal al snel 50 tot 90 liter meer drinkwater nodig is. Per bitterbal!

Daarnaast is voor de productie van 1 kilo vlees ongeveer 5 kilo plantaardig voer nodig en stoot de veehouderij veel broeikasgassen uit.

Voedingswaarde
Oesterzwammen bevatten nagenoeg dezelfde voedingsstoffen als bijvoorbeeld een biefstuk, alleen geen vitamine B12 en ijzer. Maar oesterzwammen bevatten wel veel eiwitten, mineralen (o.a. kalium, fosfor, calcium, natrium en mangaan), foliumzuur en vitaminen B1, B2, B6, C en H. Daarbij zijn oesterzwammen ook nog een keer caloriearm.

Op hetzelfde stuk land kunnen 15 keer meer plantaardige eiwitten gekweekt worden dan dierlijke. Daarom verwerken we de voetjes van biologisch geteelde oesterzwammen samen met onze oesterzwammen tot  deze heerlijke bitterballen. Een stuk logischer dan ze eerst aan runderen te geven die er 15 keer minder eiwitten van maken.

Direct genieten van onze oesterzwambitterbal?

Je kan ook iemand anders onze oesterzwambitterballen laten klaarmaken. Zo hoef je er zelf alleen nog maar van te genieten! Hieronder een overzicht van de restaurants, café’s en cateraars die de Fungi Factory oesterzwambitterballen serveren.

Direct bestellen kan in Utrecht bij Broei op de Oosterkade, Vroeg in Bunnik,  The Colour Kitchen op de Oude Gracht en in Zuilen, Kantien in Oog in Al, Restaurant Venster in Leidsche Rijn, De Pomp aan de Croeselaan, De Utrechter op Vredenburg, Landhuis in de Stad in Oog in Al, Tuincafé Botanica op de Uithof, Café Lijn 4 op de Twijnstraat en de Ping Pong Club in Zuilen. Net buiten Utrecht kun je onze bitterballen ook bestellen bij Groepsaccomodatie Venwoude in Lage Vuursche.

Zoek je een (bedrijfs)cateraar die onze oesterzwambitterballen in haar assortiment heeft? Neem dan contact op met Troost & Proost, Bakx&Meijer Catering, Oud London, The Colour Kitchen of Chef Centraal (Amsterdam).

Bij De Moestuin in Utrecht kan je op een prachtige plek een feestje organiseren en genieten van onze oesterzwambitterballen.

0