Pulled Pork van Oesterzwammen

(Vegetarisch of veganistisch)

Oesterzwammen zijn veelzijdig en lekker. Je kunt ze koken, inleggen, bakken, stoven, en ook een bbq-gerecht van maken. Deze pulled oesterzwammen maak je in een handomdraai in de oven. Met de juiste bbq saus niet alleen vegetarisch maar ook veganistisch mogelijk! 

Ingrediënten

 

  • Oesterzwammen of koningsoesterzwammen (veel, het slinkt tot ongeveer 1/3 van zijn volume)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1/4 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1/4 theelepel cayenne peper
  • 2 tenen knoflook, gepeld en geperst
  • Flinke scheut BBQ saus (als je voor een veganist kookt, check of je BBQ saus veganistisch is)

Kookinstructies

 

  1. Verwarm de oven voor op 200*C
  2. Maak de paddenstoelen schoon met een stukje keukenpapier. Gebruik een vork of je vingers om de paddenstoelen in de lengte richting uit elkaar te trekken.
  3. Meng met de olijfolie, gerookt paprikapoeder, zout, cayennepoeder en de geperste knoflook.
  4. Schud goed door elkaar (bak met deksel werkt het snelst)
  5. Spreid de zwammen uit op een bakblik met bakpapier, bak 20 minuten op 200*C tot de randjes van de zwammen een beetje knapperig zijn en lekker bruin.
  6. Verwarm een beetje olie in een koekenpan en doe de paddenstoelen erbij. Meng de BBQ saus er doorheen en bak 3 tot 5 minuten door tot alles een lekker plakkerig laagje heeft.

Eet smakelijk!

 

Eindresultaat
Vegan Pulled Pork van Oesterzwammen
Serveersuggestie
Serveersuggestie
0