(Vegetarisch of veganistisch)
Oesterzwammen zijn veelzijdig en lekker. Je kunt ze koken, inleggen, bakken, stoven, en ook een bbq-gerecht van maken. Deze pulled oesterzwammen maak je in een handomdraai in de oven. Met de juiste bbq saus niet alleen vegetarisch maar ook veganistisch mogelijk!
Ingrediënten
- Oesterzwammen of koningsoesterzwammen (veel, het slinkt tot ongeveer 1/3 van zijn volume)
- 2 eetlepels olijfolie
- 1/4 theelepel gerookt paprikapoeder
- 1/4 theelepel cayenne peper
- 2 tenen knoflook, gepeld en geperst
- Flinke scheut BBQ saus (als je voor een veganist kookt, check of je BBQ saus veganistisch is)
Kookinstructies
- Verwarm de oven voor op 200*C
- Maak de paddenstoelen schoon met een stukje keukenpapier. Gebruik een vork of je vingers om de paddenstoelen in de lengte richting uit elkaar te trekken.
- Meng met de olijfolie, gerookt paprikapoeder, zout, cayennepoeder en de geperste knoflook.
- Schud goed door elkaar (bak met deksel werkt het snelst)
- Spreid de zwammen uit op een bakblik met bakpapier, bak 20 minuten op 200*C tot de randjes van de zwammen een beetje knapperig zijn en lekker bruin.
- Verwarm een beetje olie in een koekenpan en doe de paddenstoelen erbij. Meng de BBQ saus er doorheen en bak 3 tot 5 minuten door tot alles een lekker plakkerig laagje heeft.
Eet smakelijk!
Meer recepten met oesterzwammen?